#НеСеЗаблуждавайте  Дезинформацията не е друга гледна точка! През последната половин година войната

...
#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга гледна точка!
През последната половин година войната
Коментари Харесай

Войната на Русия срещу Украйна прикова вниманието на разпространителите на манипулации

#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга позиция!

През последната половин година войната на Русия против Украйна прикова вниманието на разпространителите на манипулативни изказвания, като остави всичко останало на назад във времето – в това число и Ковид-19. 

Под общия знаменател на дезинформацията пандемията и войната са обединени от слисващ размер от заблуждаващи изказвания и откровени неистини. 

Само няколко дни след нашествието, част от разпространителите на дезинформация изоставиха тайните теории за коронвируса и се насочиха към тематиката за войната в Украйна. 

Повече за идентичните неистини за Ковид-19 и войната в Украйна научете от видеото.

____________________

Видеото е част от акцията, която се осъществя в партньорство на Европейска комисия с FactCheck Bulgaria и чиято цел е да покаже по какъв начин работи дезинформацията и за какво е значимо да я разпознаваме. 

Кампанията се осъществя в подтекста на „ Българска коалиция против дезинформацията “ #BGvsDisinfo, която събира дружно представители на европейски и интернационалните институции, български държавни ведомства, медии, проверители на обстоятелства и неправителствени организации, които сплотяват старания за противопоставяне на дезинформацията, която се популяризира в България.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР